LAD OS BAGE EN GURLI KAGE

Eller i det her tilfælde en Gustav, er jeg den eneste der syntes Gurli er lidt piget, ved godt hun er en pige men… ja derfor valgte jeg at lave en Gustav kage til Witus fødselsdag.

Lad os bage

Mange af os er sendt hjem og skal have tiden til at gå med ungerne, så her får i en “how to” på hvordan i selv kan lave en Gurli/Gustav kage, og bare rolig den er mega nem, så nem at børnene kan være med!
kagen jeg har lavet er studenterbrød (namenam)

step 1 – mør dej

ingredienser:

150 g hvedemel

150 g smør

6 spsk flormelis

1 æg

fremgangsmåde:

Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Tegn et gurli hoved på et stykke bagepapir, ved det om og fordel dejen så den former hovedet. prik dejen og bag den midt i ovnen 15-20 min ved 200° – traditionel ovn. Lad den køle af på en bagerist.

step 2 – trøffelmassen

Det her er den nemme del!

ingredienser:

4 chokolademuffins

1 hindbærroulade

2 spsk kakaopulver

2 spsk romessens

Fremgangsmåde:

Smuldr muffins og roulade i grove stykker ned i skålen til køkkenmaskinen (Har man ingen køkkenmaskine, kan “dejen” også laves med en elmixer) og lidt tålmodighed.

Tilsæt kakaopulver og romessens og forsæt med at røre til trøffelmassen har samlet sig. Jeg plejer altid at tilsmage massen så jeg får den helt rigtige smag, det er typisk marmelade og romessens.

Fordel massen på den kølede mørdejsbund, jeg tog handsker på og gav det en “klat” marmelade så var det nemmere at glatte ud. Når den er glattet ud, smører du et tyndt lag hindbærmarmelade på hele overfladen, stil den derefter på køl.

step 3 – smørcreme

Det her step er lidt uvant for et studenterbrød, men valgte smørecreme for at få noget mere “glathed” på kagen, og det viste sig at det er sygt lækkert på!

ingredienser:

150 g blødt smør

150 g flormelis

1 spsk vaniljesukker

frugtfarve

fremgangsmåde:

Pisk smørret luftigt i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker lidt ad gangen.Pisk indtil cremen er glat. Til sidst tilføjer du frugtfarve så du opnår den ønskede farve.

Smør hele overfladen med smørcremen, brug evt. en kagespartel til at glatte det ud, jeg syntes ikke det behøver at være helt smooth men det er en smagssag.

step 4 – fondanten

For at skabe den velkendte gris skal der laves øjne, mund, tryne og ikke mindst kinder. Her har jeg brugt fondant, det er lidt som at lege med modellervoks. Kig på et billede af Gurli/Gustav og skab dem ud fra det (eller billedet af min kage)

fondant kan du købe mange steder, jeg plejer at købe mit på https://bagebixen.dk/

udover øjne osv, så har jeg lavet en lille trøje som indikere det er Gustav, og har skrevet Witus 2 år, her er man jo bare kreativ.

Så er kagen faktisk klar til at spise, bon appetit!

/Michelle

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen